31 628 907

Teater møder sport

Mentaltræning

Deltagerne

De tre ensembleskuespillere fra Team Teatres ensemble deltager. For at skabe mere dynamik i rummet, samt mulighed for flere team/par og gruppeøvelser, tilbydes 13 øvrige skuespillere at deltage i masterclassen, som afholdes d. 4.,5. og 6. maj 2022.

Er du skuespiller og interesseret i at deltage?

Læs mere om masterclassen her

eller kontakt hurtigst muligt projektleder Anna Marie Houe på annamarie@teamteatret.dk.

Hvordan?

Skuespillere skal arbejde med metoder, teknikker og øvelser indenfor temaet det mentale i præstation og kommunikation. Formen vil være en blanding af oplæg, fælles diskussioner, individuelle skriveøvelser, parøvelser, instruerede øvelser (åndedræt, visualisering, at rumme ubehag, progressiv muskelafspænding etc.), samt fysiske øvelser og spil til illustration af teamprocesser, fysiske øvelser/spil til at fremkalde ubehag, konflikt eller mentalt pres på præstation.

Eksempler på fokusområder:

Hvilke sammenhænge mellem krop og psyke kan være aktive under præstation?

Hvordan møder og forholder man sig til ubehagelige tanker og følelser i forbindelse med præstation?

Hvordan kan man arbejde med målsætninger og personlige værdier?

Hvordan kan et godt kendskab til ens personprofil kan være hjælpsomt i kortlægningen af ens reaktionsmønstre under pres.

Hvilke udviklingsfaser kommer et team typisk igennem?

Hvad betyder psykologisk sikkerhed i et team?

Hvordan er konflikters natur og hvordan kan man med fordel bygge sin kommunikation op i konfliktsituationer?

Mesteren

Nikolaj Bonde Korsgaard er uddannet cand psych fra Aarhus Universitet og har de sidste 15 år arbejdet som selvstændig sportspsykolog og er medlem af Team Danmarks netværk af sportspsykologiske konsulenter. Gennem årene har Nikolaj arbejdet med mange udøvere og hold omkring den mentale del af præstation, bl.a. omhandlende: Hvilke mentale mekanismer kan være i spil før, under og efter en præstation, samt hvad kan der ske mellem aktører, når de er under præstationspres. En central del af arbejdet har ofte været centreret omkring hvad man stiller op med svært håndterbare følelser i situationer med stor betydning og bevågenhed. Udover et kendskab til reaktionsmønstre hos den enkelte, er det også vigtigt at vide hvilke værdier og handlinger man egentlig gerne vil være kendetegnet ved.