31 628 907

Dans møder musik

Deep listening & collective feeling

Deltagere

Holstebro dansekompagni består af 9 dansere fra forskellige dele af verden. Danserne er alle professionelle i starten af deres karriere. De er blevet en del af Holstebro Dansekompagni efter en imponerende indsats til audition. Holstebro Dansekompagni arbejder med forskellige koreografer, tilgange og stilarter inden for dansens verden og lader sig aldrig begrænse. Kompagniet er altid nysgerrige på selve kunsten, tiden, vi lever i – og publikum.

Hvordan

Dans og musik er som to kropsdele på samme krop, og nogle gange har de brug for opmuntring til at knytte sig til et centralt hjerte og nervesystem. Gennem arbejde med dansere om dyb lytning og ‘fysisk’ lytning sigter vi mod at bringe mere musikalsk bevidsthed til disse talentfulde dansere og bruge musik som et medie til at fremme en kollektiv følelse som gruppe. At lytte er en aktivitet ligesom meditation, hvor individet kan finde et tilflugtssted i noget, der er større end dem selv, som forener dansere, musikere og publikum.


 


Mesteren

Matthew Barley har skabt en unik international karriere fuld af improvisation, ny musik, banebrydende computerteknologi, samarbejde med jazz og indiske musikere, uddannelse og musikalske arrangementer – men altid med cellospil i hjertet. Han har spillet med nogle af de fineste orkestre (Frankfurt Radio Symphony, BBC Philharmonic/Scottish, Czech Philharmonic), i nogle af de største koncertsale, givet uropførelser af store komponister (MacMillan, Dusapin, Larcher) og optrådt på tv og radio verden over. Barley har arbejdet med mange forskellige usædvanlige projekter og har blandt andet arbejdet som improvisations-træner for Ensemble MidtVest.

Samskabelse

Unik koncertoplevelse – med gæstemusiker, improvisation og dans

Som et resultat af dansernes fordybelse i musikkens felt, skabes to improvisations/performance koncerter i samarbejde mellem Holstebro Dansekompagni og Ensemble Midt Vest, der – som nogle af de få klassiske musikere – arbejder med improvisation. Siden 2007 har ensemble MidtVests musikere stået på scenen uden nedskrevne noder, og skabt musikalske fortællinger med udgangspunkt i øjeblikket. Derfor er der aldrig to koncerter, der er ens, hvilket gør improvisationskoncerterne til en helt unik oplevelse. Til denne koncert medvirker den anerkendte engelske cellist og improvisationsmester Matthew Barley, som tidligere har afholdt masterclass i improvisation for Ensemble Midtvest og som netop har afsluttet en intensiv masterclass med Holstebro dansekompagnis danseensemble. Som et ekstra unikt element, vil koncerten også rumme et performativt indslag med dansere fra Holstebro Dansekompagni i samspil med den levende improvisation.

19.05. 2022. kl. 19.00, Højskolen Skærgaarden, Herning –

20.05.2022 kl. 19.30: performance koncert på A Huset, Godsbanen i Aarhus –