31 628 907

Flow, focus og udvidet bevidsthed

Improvisation og fokustræning for fodboldspillere

Gennem fysiske øvelser i gruppedynamiske konstellationer optrænes fodboldspillere i fysisk teaterimprovisation. Målet er at give fodboldspillerne nye værktøjer til at kunne fornemme hinanden på banen og til at bruge teaterimprovisationens fysiske træning til at få en intuitiv fornemmelse af holddynamikken. Vi undersøger forskellige tilgange til tilstanden “flow” eller begrebet “at være i zonen” ved at arbejde med improvisation og spontanitet.

Flow kan i skuespilsfaget defineres som, at være i ét med hinanden i det kunstneriske arbejde; at man højner nærvær og tilstedeværelse til en form for nærvær, hvor opmærksomheden i nuet er absolut. I sportens verden, kalder man tilstanden “at være i zonen” og dette begreb defineres ofte som “noget, der bare sker” – og noget, som er en tilstand, man ikke kan træne sig til. I denne masterclass undersøger vi, om oplevelser med teaterimprovisation og indføring i det fysiske teaters arbejde med kreativ spontanitet og intensiv fornemmelse af medspillere, kan give fodboldspillere nye værktøjer til at arbejde med fokus og udvidet bevidsthed på fodboldbanen.

Masterclassen er pt. under planlægning og forventes at finde sted i efteråret 2021 som et udviklingsforløb i WIREDs talentlag. Deltagerteamet forventes at blive fodboldspillere fra FC Midtjyllands Talentakademi, som gennemgår fysisk improvisationstræning i en periode på 12-15 timer fordelt over 5-10 dage.

Efter masterclasses følges op med et samskabelsesforløb med Team Teatret og FC Midtjylland og herefter optages en podcast, hvor refleksioner fra både fodboldens verden og teatrets verden bliver diskuteret.

Mesteren

Masterclassen varetages af den irske teaterinstruktør Caroline Mcsweeney, som er specialist i teatermetoden Viewpoints og som blandt andet underviser i metoden på Statens Teaterskoler.