4058 8020

Torsdag d.12.8.2021

Kurs mod ukendt vækst

Kurs mod ukendt vækst

Tværfaglig konference d. 12 august 2021

Konference om tværfaglig kompetenceudvikling mellem erhverv og kultur for erhvervsledere, elitesportsaktører og kulturaktører i Danmark. Konferencens formål er at inspirere erhvervslivet, elitesporten og kulturlivet til at klæde hinanden på til at skabe nye former for innovativ udvikling.

 

Ved at belyse temaet tværfaglig kompetenceudvikling fra forskellige vinkler, vil konferencen

  • undersøge, hvordan bliver vi bedre til – sammen – at sætte kurs mod ukendt udvikling og drage bedre nytte af kompetencer fra andre fagområder end vores egne.
  • klæde erhvervsledere, kulturaktører, elitesportsaktører på til at indgå i tværfaglige udviklingsforløb.
  • belyse, hvordan vi ved at træde ud i det ukendte, kan finde nyt vækstpotentiale og omsætte det til udvikling og vækst.

Med oplæg fra anerkendte inspiratorer og med konkrete eksempler på tværfaglige kompetenceudvikling, giver konferencen inspiration og erfaringsdeling fra kulturaktører, erhvervslivet, elitesportsverdenen, fremtidsforskning og fra projekter, der eksisterer midt i mellem.

Oplægsholdere

Jazzmusiker Niels Lan Doky: IMPROVISATION hvordan benyttes jazzens grundelement – improvisationen – som udviklingsramme i erhvervslivet og i livet generelt?

Fremtidsforsker Anne Skare Nielsen: FREMTIDENS KOMPETENCEKRAV: hvordan og hvorfor ruster tværfaglige udviklingsprocesser os til at møde fremtidens kompetencekrav?

Oplev også: Troels Banggaard, mentaltræner, FC Midtjylland, Holstebro Dansekompani og Ensemble MidtVest. Konferencen er en del af udviklingsprojekt WIRED.

 

Program

10.00: Morgenmad og registrering

11.00: Åbningstale

11.15: Tværfaglig kompetenceudvikling, WIRED, Anna Marie Houe, Team Teatret

11.35: Talentudvikling, kultur og satsning, Troels Banggaard, FC Midtjylland

12:15: Improvisation, Niels Lan Doky

13.15: Frokost & netværk

14.00: Optræden med Holstebro Dansekompani

14.10: Fremtidens kompetencekrav, Anne Skare Nielsen

15.15: Netværkskage & kaffe

15.30: Ukendt vækst: LIVE Improvisation med Niels Lan Doky og Ensemble MidtVest

16:00: Afrunding

16:15: Netværk og drink

 

 

Der tages forbehold for ændringer i programmet

Niels Lan Doky

IMPROVISATION

Improvisation handler om evnen til at tilpasse sig forandringer. I foredraget IMPROVISATION, fortæller den verdenskendte Jazzmusiker Niels Lan Doky, hvordan jazz er en ramme for spontan kreativitet og banebrydende innovation. Mange af de mekanismer og redskaber, en jazzmusiker arbejder med, kan overføres direkte til verdenen uden for jazzmiljøet og bruges til at udvikle nye produkter, finde løsninger på problemer og tænke kreativt.

I jazzen anses en uventet skæv tone ikke som en fejl, men som en kurs mod en ny – endnu uskabt – melodi. Kom med ind i jazzens og mesterens univers og få konkrete værktøjer til at optræne improvisation og skabe udvikling ud af det uventede.

“Enhver jazzmusiker ved nemlig, at en fejl i virkeligheden ikke er en fejl. Det er bare et skridt på vejen hen mod musikken.” Niels Lan Doky. “Improvisation –i musikken, på arbejdet og i livet

Anne Skare Nielsen

FREMTIDENS KOMPETENCEKRAV – HVAD ER DU VILLIG TIL AT STINKE TIL?

“En af fremtidens mest eftertragtede kompetencer, er evnen til “tværfaglig udvikling”. Ingen får succes alene, og det dur bare ikke kun at ville arbejde sammen, med dem der minder om en selv. Fremtiden vil have os til at løse vigtige problemer – og det kræver at vi kan sætte mange forskellige kompetencer i spil. At vi kan aflære det gamle og tilegne os det nye – hurtigere, smartere og langt sjovere og mere interaktivt end nogensinde før.

Derfor skal du kunne “stinke”. Stinkefasen er der, hvor hovedet har forstået det, men kroppen ikke kan finde ud af det. Det kan føles afskyeligt, men husk – når du stinker er du altid bedre end da du var god!  Det du har succes med og kontrol over …  det er jo det gamle og velkendte, som du allerede er god til ” Anne Skare Nielsen

Mennesket bag performeren

Troen på det hele menneske. Deri ligger nøglen bag strategien på udvikling af talenter, når Troels arbejder med FC Midtjyllands fodboldspillere. Vil man nå det hele menneske, handler det ikke kun om, hvordan en spiller modtage bolden, men også om, hvordan han modtager livets udfordringer.

Som Head of Performance i FC Midtjylland og tidligere mentaltræner i F.C. København, toptræner og CEO i dansk håndbold, har Troels værdifuld indsigt i målrettet kompetenceudvikling af ledere, sportsudøvere – og mennesker generelt. I sit oplæg, bruger Troels sin erfaring fra sportens verden til at trække konkrete paralleller, der via bevidstgjorte handlinger og strategi har til formål at forløse det fulde potentiale hos den enkelte, i teams og i organisationer.

Tværfaglig kompetenceudvikling er blevet et nyt indsatsområde på FC Midtjyllands akademi. Hør Troels fortælle mere om, hvorfor tværfaglig kompetenceudvikling – og vejen mod ukendt vækst – er blevet en satsning for FC Midtjylland.

 

Herregården Nørre Vosborg er et moderne og attraktivt kultur- og konferencecenter ca. 20 km vest for Holstebro. De renoverede gamle borgbygninger lægger rammer til konferencen og herregårdens smukke park kan nydes i netværkspauserne.  Ønsker man overnatning, kan dette finde sted i Herregårdens nybyggede del, som helstøbt er passet ind i den historiske helhed. Dagens lækre forplejning leveres af hotel Nørre Vosborgs restaurant.

Tilmelding

Pris inkl. forplejning: 1870 kr.

 

TILMELDING HER

Kurs med ukendt vækst er arrangeret af WIRED; et samarbejde mellem Ensemble MidtVest, Team Teatret, FC Midtjylland, Holstebro Dansekompani, Holstebro Musikskole/MGK MidtVest og Dansk Talentakademi, Holstebro. Konference er støttet af Den Jyske Kunstfond, Kulturministeriet, Herning Kommune, samt de 7 øvrige Kulturaftalekommuner for region Midt- og Vestjylland: Holstebro, Ikast-Brande, Lemvig, Ringkøbing-Skjern, Skive, Varde og Struer kommuner,

Konferencens samarbejdspartnere

Formidlingspartnere