31 628 907

Musik møder sport

Præstation, gruppedynamik og bæredygtighed

Deltagerne

Ensemble MidtVest består af 9 klassiske musikere, der tilsammen udgør en besætning bestående af en strygetrio, en blæserkvintet og en pianist. Samtlige 9 musikere deltager i masterclassen. Ensemblet har tidligere deltaget i en sportsmasterclassen Præstation før i WIREDs pilotperiode. Udbyttet fra denne masterclass var stort og musikerne ønskede herefter at få en follow-up masterclass med samme mester.

Hvordan?

Masterclassen bygger videre på de metoder, ensemblet blev introduceret til i første masterclass. Her blev ensemblet kastet ud i sportens disciplin med ultimate frisbee træning, introduktion til game planning og præstationspsykologiske metoder. Denne gang skal ensemblet inddrage sig selv, sit instrument og det musiske samspil musikerne imellem. I alle performancebrancher ses stress og udbrændthed ofte. Derfor er der i workshoppen er der yderligere et fokus på levedygtighed og langtidsholdbarhed; altså fokus på, hvordan man opretholder et højt, men også bæredygtigt præstationsniveau.

 

Udover at skulle arbejde med at forstå metoder fra sportens verden, vil musikerne prøve en helt ny tilgang til præstationstræning, idet den sportspsykologiske konsulent vil observere og arbejde med deres gruppedynamik i praksis. Konsulenten vil arbejde med både den enkelte musiker og med ensemblet som helhed og give dem ny og anderledes feedback. Workshoppen afsluttes med en koncert, der på særligvis sætter musikerne under præstationspres, så de kan afprøve nye teknikker.

Mesteren

Jakob Hansen, sportspsykologisk konsulent, Double-you.

Jeg brænder for at hjælpe performere, ledere, teams og organisationer på tværs af sport, kunst og erhvervsliv med at udvikle sig og løfte sig til næste niveau – uden at brænde ud og uden at brænde fast. For at nå det næste niveau skal man ikke blot mestre sit fag, men også mestre sig selv på et mentalt og personligt plan. Min forståelse af, hvad der skal til, for at mennesker kan præstere på en meningsfuld og bæredygtig måde, er formet af min tid som ledelsesudviklingskonsulent i det private, samt ti år i Team Danmark. I min tid i Team Danmark deltog jeg ved 5 OL og en række EM og VM som sportspsykologisk sparringspartner for en række af landets bedste atleter, landshold og landstrænere. Jeg har på nærmeste hold set, hvad der virker – og hvad der ikke gør – for at få adgang til hele sit potentiale. Efter OL i 2012 var jeg en af frontløberne på et paradigmeskifte i præstationspsykologien i Danmark. De nyeste tilgange til præstationspsykologi kan du læse om i bøgerne ”Præstér under pres – guide til mental styrke” og ”Mindfulness & Acceptance In Sport”.